fredag den 23. august 2013

Når velmenende opdragelse støder på nypuritansk moral

Metroxpress har de sidste dage kørt en dækning af hvordan at sodavandsdiskoteker drives. Man mener at de unge ledes ud i en drukkultur selvom der ikke serveres alkohol.

Der er krav fra Folketingspolitikere om at stoppe hele konceptet.

Men det er en farlig vej at gå.

Vi ved at der er cirka 20 procent af en ungdomsårgang der ikke får en ungdomsuddannelse. Deres eneste vej frem i livet er at søge ansættelse som ufaglært arbejdskraft. Når de kommer ind på en arbejdsplads så handler det for dem om at pleje deres netværk så de ikke bliver løsarbejdere der bliver afskediget i den først kommende fyringsrunde.

En af metoderne til at forblive inde i varmen så at sige er at deltage i de sociale arrangementer og de indeholder på landets arbejdspladser indtagelse af alkohol. Undersøgelser viser at dem der har ambitioner kan fremme deres karriere ved at dele en øl eller et glas vin med deres chefer. Når deres fortsatte lærer dem at kende som menneske så vil de have sværere ved at afskedige medarbejderen end hvis de intet kendte til medarbejderen som person.

Man kan også aflæse denne tendens blandt de kvinder som bliver mor i en ung alder imens de er under uddannelse. De kan ikke som deres kammerater deltage i sociale arrangementer som f.eks. byture og bliver ikke så nemt en del af klassens sociale liv. Resultatet er at de knapt så ofte får en uddannelse.

Sodavandsdiskotekerne er med til at forberede de unge på den festkultur der hersker ved sociale arrangementer i et trygt miljø hvor der ikke er alkohol. Der må på det kraftigste advares imod indgreb på dette område.


Kilder:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar